Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б. [ Mina ]

18. 10. 2022. 22:07   >>  22:35

U POGORICI

Otvoren Internacionalni sajam knjiga

Internacionalni sajam knjiga, osmi po redu, otvoren je večeras u Bemax areni u Podgorici i trajaće do subote.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da sajam otvara sa velikim zadovoljstvom, kao ljubitelj knjige i neko ko razumije značaj takvih manifestacija u ovom dijelu svijeta.

Kako je rekao, veoma je zadovoljan što prepoznaje kontinuirani razvoj u programskom, produkcionom i organizacionom smislu.

"Čini mi se da se naš Sajam svake godine sve bolje pozicionira, na regionalnoj kulturnoj mapi i da polako postaje nezaobilazna adresa za sve važne izdavače i ljubitelje knjige”, istakao je Vuković.

Prema njegovim riječima, ne posebno je važno što se ne mijenja vrednosna osnova ili temelj na kojem je sazdan Sajam, kulturna politika uopšte ali i ukupna politika Glavnog grada.

“Ona šalje poruke tolerancije, afirmacije, pravih, neprolaznih vrijednosti, kao što su multikulturalizam, antifašizam i evropejstvo, sve one vrijednosti koje možda trenutno ne živimo i za koje vjerujem da su u golemoj defanzivi”, naveo je Vuković.

Kako je rekao, važno je da manifestacije poput sajma nastave da se kreću pravim putem i postanu bastioni slobodog duha, slobodne razmjene mišljenja.

"U tom smislu jedan istinski Festival intelekta i svega onoga što nam je potrebno u svakom vremenu, a pogotovo u vremenu poput ovog", poručio je Vuković.

Iz Glavnog grada su podsjetili da je na sajmu zastupljeno 56 izdavača, u odnosu na prethodne dvije godine kada ih je bilo predstavljeno do 49.

Radno vrijeme sajma je od 11 do 22 sata, a ulaz je besplatan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније