Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

06. 09. 2022. 16:53 >> 16:50

U REŽIJI RASTISLAVA ĆORIĆA

 Predstava "Boing - Boing" u Nikšićkom pozorištu

U okviru "Septembarskih dana – Nikšić 2022", u četvrtak, 8. septembra u 20 časova Nikšićko pozorište će na matičnoj sceni izvesti predstavu "Boing – boing", koju je po tekstu francuskog komediografa Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić. Na zahtjev publike, predstava će naredne večeri ponovo biti izvedena u pljevaljskom Centru za kulturu, nakon veoma uspješnog gostovanja u junu ove godine.

Adaptaciju i dramaturgiju uradila je Isidora Milosavljević, scenografija je djelo Vesne Sušić, a kostimi Ivane Ristić.

U predstavi igraju: Stevan Vuković, Jovan Krivokapić, Gordana Mićunović, Maja Stojanović, Žana Gardašević Bulatović i Nikola Vasiljević.
Kako navode u Nikšićkom pozorištu, riječ je o klasičnom francuskom vodvilju koji je imao oko 200 premijera, a rađeni su i scenariji za četiri igrana filma.

Dva glavna junaka, Bernar i Rober, stari su prijatelji, vječiti rivali, danas i na suprotnim ideološkim stranama. Bernar je uspješan i bogat poslovni čovjek koji je osmislio naizgled "savršenu šemu" za "porodični život": ima tri vjerenice, sve tri su stjuardese i smjenjuju se po rasporedu svojih letova, tako da se nikada međusobno ne sretnu. Kada Rober dođe u Pariz kako bi učestvovao u protestima i doseli se kod Bernara, neminovno će se uplesti u ovu ljubavnu zavrzlamu...

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od pet eura, a za učenike, studente, penzionere i lica sa ivaliditetom odobren je popust od 50%.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније