Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Izvor: Klix.ba, Objavila. M.M.Lj. ]

04. 07. 2019. 08:26 >> 08:26

NOVA ČLANICA

Lejdi Gaga u Akademiji za dodjelu Oskara

Lejdi Gaga, Kler Foj i Sterling Braun uvršteni su na novu listu članova Akademije filmskih umjetnosti i nauka (AMPAS) SAD-a.

Na ovogodišnjoj listi sastavljenoj od 842 imena iz filmske industrijske koji će pomoći u glasanju za nagradu Oskar nalazi se 50 odsto žena i 29 odsto tamnoputih osoba. Ukoliko prihvate novu funkciju, onda će to značiti da je Akademija udvostručila broj tamnoputih pripadnika za smo četiri godine.

Među novim članovima nalaze se i Džemi Bel, Kler Blum, Džema Čen, Vinston Djuk, Elizabet Mos, Dženifer Eli, Dejvid Hervud, Tom Oland, Leni Džejms, Demjen Luis i Arči Pandjabi.

Na listi se nalazi 21 dobitnik Oskara i 82 nominovana za ovu prestižnu nagradu. Ukupno članstvo Akademije sada uključuje nešto više od 10.000 ljudi.

Ovo je posljednji korak dugoročne strategije za poboljšanje raznolikosti članova Akademije, piše Guardian.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније