Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ M.M.Lj. ]

27. 12. 2022. 09:40 >> 09:43

UIKS

Književno-muzičko popodne Dragana Koprivice u Spužu

U okviru promocija svoje nove knjige poezije, „Izabrane pjesme“, koje je od 21. novembra već održao u više gradova Dragan Koprivica će svoju književnu promociju održati danas u UIKS-u, u Spuškom zatvoru, u 15 časova.

Sa Koprivicom će u jednosatnom programu zabavnog karaktera nastupiti i glumice, Jovana Todorović i Sanja Veličković Radonjić, i mlada pjesnikinja i aforističarka, Radojka Draganić.

Specijalni gost programa biće književnik i političar Milan Knežević, koji će čitati svoju poeziju iz knjige pod prigodnim naslovom „Robijaški refreni“.

Na ovom kulturnom okupljanju, odstupajući od klasičnog klišea promocija, Koprivica će čitati stihove iz nove zbirke, ali i govoriti aforizme, svirati na harmonici, pjevati popularne evergrin melodije, kao i nove folk hitove, a biće upriličena i jedna dramska sekvenca u duhu književnih događanja iza kulisa.
Ova književno-muzička manifestacija u sklopu je kulturnih programa koje UIKS periodično organizuje za zatvorenike u Spuškom zatvoru.

S obzirom na to da tokom ove godine odziv kulturnih stvaralaca nije bio na potrebnom nivou, Koprivica poziva svoje kolege umjetnike da se više angažuju oko prigodnih muzičkih i drugih kulturnih sadržaja za lica na izdržavanju kazne zatvorom u Spužu, jer ona na to imaju i pravo.

Knjigu Koprivice objavili su ITP „Unireks“ i Udruženje književnika Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније