Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

клиx.ба

13. 09. 2022. 08:38 >> 08:36

PRIZNANjA ZA OSTVARENjA

Serija "Succession" proglašena najboljom na 74. dodjeli nagrade Emmy

Na 74. dodjeli najpoznatnije televizijske nagrade Emmy, HBO-ova serija Succession (Nasljeđe) dobila je priznanje za najbolju dramsku seriju. Serija "Bijeli lotos" (The White Lotus) proglašena je najboljom mini-serijom, a "Ted Lasso" dobila je nagradu za najbolju humorističnu seriju.

Voditelj i zvijezda serije "Saturday Night Live" Kenan Thompson bio je voditelj 74. svečane dođele u Holivudu kazavši da se mora cijeniti zabava.

"Šta bismo bez televizije, čitanja knjiga?" našalio se, prije nego što su počele plesne numere s tematskim pjesmama od klasičnog sitcoma "Prijatelji" do trenutno nominovanog za najbolju dramu "Stranger Things".

Pjevačica Lizzo dobila je nagradu Emmy za takmičarsku seriju "Watch Out for the Big Grrrls". Muzičarka je rekla da je kao đevojčica oduvijek željela da se na televiziji pojavljuje "neko debeo kao ja, crn kao ja, lijep kao ja".

Južnokorejski glumac Lee Jung-jae novo je lice na popisu nagrađenih, a dobio je Emmyja za najboljeg dramskog glumca za ulogu u globalno popularnoj seriji "Igra lignje".

On je tako postao prvi južnokorejski glumac koji je dobio tu prestižnu nagradu, a da se radi o ulozi u seriji koja nije na engleskom.

I Hwang Dong-hyuk, koji je producirao, napisao i režirao seriju "Igre lignje", globalnu senzaciju o preživljavanju, nagrađen je Emmyjem za najboljeg redatelja dramske serije.

Nagradu za najbolju glumicu u komediji dobila je Jean Smart za ulogu u seriji "Komičari", a Zendaya je proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji "Euforija".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније