Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ M.M.Lj. ]

27. 01. 2022. 08:45   >>  10:02

ŠAHMANOVIĆ

"Da biste se bavili filmom u CG morate biti optimisti"

Ovih dana u Ulcinju se snima dugometražni film “Sirin” u režiji Senada Šahmanovića po scenariju Šahmanovića i Klaudije Botinov. Režiser u Jutarnjem programu kaže da je zadovoljan tokom snimanja i siguran je da ćemo imati jednu kvalitetnu priču na filmskom platnu.

Osim u Ulcinju, film će se snimati i u Podgorici i Skadru.

“Snimanje protiče kako treba i mogu da kažem da su rezultati iznad očekivanog iako smo bili optimisti i kada smo krenuli u ovu priču. Da biste se bavili filmom u Crnoj Gori morate biti optimisti, jer drugoga načina nema. Ovo je prilika da se pošalje poruka da nema izgovora za nerad”, kazao je Šahmanović.

Ističe da je u Ulcinju okupljena ogromna ekipa sa velikim entuzijazmom i posvećenošću da naprave nešto dobro.

“Da taj scenario dobije valorizaciju na velikom platnu. Pripremamo se za novi dan i idemo dalje”, kazao je on.

Film “Sirin” je psihološka drama, a snimanje se dugio.

“Priča se bavi unutrašnjom dramom glavnog lika. Pratimo te elemente i njena stanja u kojima se našla nakon boravka u inostranstvu i nekih trauma koje je imala 90-tih godina kao klinka”, priča Šahmanović.

Kaže da je snimanje odgađano zbog kovida, ali da je dobio vrijeme da ispravi slabe tačke u scenariju.

“Za sada smo na dobrom putu, ali kad se izvrši kalkulacija, nadam se da ćemo moći sve da pokrijemo. Kad imamo dobar projekat, onda ćemo imati i da radimo sa tim”, kazao je on.

Ističe da su svi reditelji u Crnoj Gori "osuđeni" na koprodukciju jer u našoj zemlji nema dovoljno školovanih i ljudi koji bi radili na takvim projektima. Pritom je novac uvijek problem.  

Dodaje da ih je vrijeme poslužilo, a da će scene sa glumicom Jasnom Đuričić snimiti početkom februara jer je zbog kovida odsutna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније