Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

O.Z.

11. 11. 2021. 17:30 >> 17:31

POSJETA BEOGRADU

Saradnja Filmskog centra i beogradskog FDU-a

Direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović, tokom jednodnevne radne posjete Beogradu, posjetila je Filmski centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti, CinePlanet rental studio i kompaniju 247 Hub.

Kako je saopšteno iz Filmskog centra, posjeta je sprovedena u cilju planiranja i iniciranja novih aktivnosti i projekata saradnje, koji bi djelovali na razvoj kinematografskog sektora u Crnoj Gori i Srbiji.

"U Filmskom centru Srbije, crnogorske kolege je dočekao direktor Gordan Matić sa saradnicima. Na sastanku je bilo riječi o jačanju postojećih i uspostavljanju novih oblika saradnje dvije institucije. Razmotrene su mogućnosti osnaživanja kooperacije u dijelu promocije koprodukcija na međunarodnom nivou, a konkretizovani su i dalji koraci kada je u pitanju zajedničko djelovanje na nivou regiona", navodi se u saopštenju.

Tokom jučerašnje posjete Beogradu, dogovorena je i saradnja Filmskog centra Crne Gore sa Fakultetom dramskih umetnosti, koja za cilj ima razvoj deficitarnog kadra iz oblasti filma.

"Predstavnici Centra sastali su se sa dekanom beogradskog FDU-a, Milošem Pavlovićem, docentom dr Sašom Sailovićem i profesorom Dinom Dolničarem. Na sastanku su razmotreni modeli saradnje i uspostavljen je plan za realizaciju programa obuka i stipendiranja zainteresovanih za profesionalno usavršavanje u oblasti kamere, montaže, snimanja i dizajna zvuka, kreativne muzičke produkcije i animacije", kazali su iz Filmskog centra.

Kada je u pitanju razvoj deficitarnog filmskog kadra, predstavnici Filmskog centra Crne Gore su posjetili i rental studio CinePlanet, gdje su se sastali sa izvršnim direktorom Igorom Vranjkovićem.

"Sa Vranjkovićem je takođe bilo riječi o potencijalnim modelima obuke deficitarnih kadrova u Crnoj Gori, koji mogu imati formu praktičnog rada filmskih radnika iz Crne Gore u kompanijama poput CinePlaneta, a u kojima bi bilo moguće usavršavati se u oblasti sektora kamere, rasvjete i scenske tehnike", piše u saopštenju.

U narednom periodu, kako se dodaje, Filmski centar Crne Gore će, na osnovu realizovanih sastanaka konkretizovati i formalno utvrditi saradnju sa potencijalnim partnerima iz Srbije i regiona, u cilju jačanja crnogorske kinematografije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније