Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Objavila M.L.B.

05. 05. 2019. 13:55   >>  13:55

KOMEDIJA IZ BOKE

Marinović sprema novi film, promocija u Kanu

Prošlo je gotovo tri godine otkako je nagrađivani crnogorski reditelj i scenarista, Novljanin Ivan Marinović, debitovao sa dugometražnim filmom “Igla ispod praga”. U međuvremenu sa “Iglom” je obišao veliki broj festivala, ali i napisao scenario za novo filmsko ostvarenje.

U intervijuu za portal Radija Jadran mladi umjetnik kaže da priprema novi dugometražni igrani filma “Živi i zdravi” (Forever Hold Your Peace). Pripreme traju već godinu i po.

“Priča se bavi sukobom generacija unutar porodice i sukobom tradicije i konzervativnog sa savremenim i liberalnim, sve kroz prizmu jedne prilično nenormalne svadbe. Dakle, ponovo je u pitanju komedija, smještena u Boki, ali radi se o filmu sa velikim ansamblom glumaca, koji će biti produkciono raskošniji i izazovniji od prethodnog”, navodi Martinović.

Scenario je prošlog oktobra odabran za prestižni Script East program. Sesije su održane u Poljskoj i na Berlinalu, gdje su projekti promovisani i gdje se radilo na razvoju scenarija.

“Script East se završava na festivalu u Kanu, gdje se dodijeljuje nagrada “Krzyzstof Kieslowski” nakon finalne prezentacije projekata. To prisustvo “Živih i zdravih” u Kanu, u već ovako ranoj fazi, i uz sve mogućnosti koje će promocija i sastanci tamo donijeti, je i za film i za mene lično izuzetno značajno”, kaže Marinović.

Projekat je dobio sredstva za razvoj scenarija i razvoj projekta na konkursima Filmskog Centra Crne Gore.

“Sada slijedi faza u kojoj moramo da isfinansiramo produkciju filma u narednih godinu, kako bi plan da snimamo 2020. bio ostvariv. To će biti ponovo dug i komplikovan proces i nadam se da će gradske i državne instance, koje su nam prva i najznačajnija adresa za budžetiranje, prepoznati kvalitet i podržati produkciju”, naveo je Marinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније