20.05.2024 12:19
Share Comments0 Edit
M.V.

ŠEST OKRIVLJENIH

Potvrđena optužnica za organizovani kriminal i trgovinu ljudima

Vijeće Višeg suda potvrdilo je optužnicu protiv šest okrivljenih zbog organizovanog kriminala i krijumčarenja ljudi, građevinskih radnika iz Turske. U pitanju je optužnica protiv Bojana Petričevića, Periše Pavićevića, Melihe Dacić, Filipa Perića, Igora Novakovića i Milorada Živaljevića.

"Vijeće Višeg suda u Podgorici je, rješenjem Kvso br. 5/24, od 29. aprila ove godine, potvrdilo optužnicu, Kt-S br.297/23, od 1. marta ove godine, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv šest optuženih lica: B.P., P.P., M.D., M.Ž., I.N. i F.P., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo trgovina ljudima, u odnosu na veći broj državljana Turske", navoodi se u saopštenju portparola SDT Crne Gore Vukasa Radonjića.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je u martu optužnicu protiv Bojana Petričevića, Periše Pavićevića, Melihe Dacić, Filipa Perića, Igora Novakovića i Milorada Živaljevića zbog sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo trgovina ljudima.

Petričević, Pavićević, Dacić, Perić, Novaković i Živaljević su uhapšeni u septembru prošle godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je, tokom 2022. i 2023. godine, trgovala ljudima, građevinskim radnicima iz Turske.

Petričević i šest članova ove grupe, među kojima su, osim Dacić i Perića, i Igor Novaković, Periša Pavićević i Milorad Živaljević, terete se da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo trgovina ljudima na štetu većeg broja državljana Turske.

Bojan Petričević je jedan od vlasnika firmi "A Cop" i "PS gradnja".

"Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja i Odsjeka za trgovinu ljudima Uprave polcije, nakon višemjesečnog prikupljanja dokaza, podataka i obavještenja, uhapsili su početkom septembra prošle godine navedena lica zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo trgovina ljudima u odnosu na veći broj oštećenih državljana Turske", saopštili su ranije iz SDT-a.