08.12.2023 18:16
Share Comments0 Edit
ртцг.ме
 [M.V.]

POKRENUT POSTUPAK

Policajci iz Lazovićeve pratnje moraju pred Unutrašnju kontrolu

Tri službenika policije dovedena u službene prostorije u Baru radi utvrđivanja porijekla i osnovanosti posjedovanja vatrenog oružja, saopšteno je iz Upraver policije Crne Gore. Kako saznajemo, u pitanju su policajci koji su bili u pratnji nekadašnjeg oficira policije Zorana Lazovića.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su jutros ispred zgrade Osnovnog suda u Ulcinju izvršili legitimisanje sledećih lica: Z.L. (65), D.M. (39), Ž.R. (45), svi iz Podgorice, kao i lica S.M. (48) iz Nikšića i N.J. (45) iz Bara. Pripadnici policije su u naselju Zaljevo, oko 13,15 časova zaustavili vozilo kojim je upravljao D.M. Tokom kontrole utvrđeno je da su se u vozilu nalazila gore pomenuta lica, kojom prilikom su Ž.R., D.M. i S.M. izjavili da su aktivni policijski službenici, te da kod sebe posjeduju službene legitimacije i službeno vatreno oružje – pištolje. Tim povodom su navedena lica dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja porijekla vatrenog oružja i osnovanosti posjedovanja istog, uz prethodno obavještavanje nadležnog državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Nakon što je utvrđeno da oružje odgovara oružju zaduženom u Upravi policije pomenuta lica su napustila službene prostorije, a spisi predmeta su dostavljeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na dalje postupanje", navodi se u saopštenju. 

Podsjetimo, danas je u Ulcinju održano ročište po tužbama biznismena Ranka Ubovića i Zorana Lazovića, koje je bivši premijer Dritan Abazović ranije optužio za umiješanost u teška krivična djela, pa čak i da priželjkuju njegovu fizičku likvidaciju. Njih dvojica su to negirali i tužili Abazovića. Traže po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti.