06.12.2023 12:15
Share Comments1 Edit
М.М.Љ.

PROKOPALI TUNEL

Uhapšeni osumnjičeni za pljačku optike "Mirković"

Podgorička policija uhapsila je Z.B. (52) iz Podgorice i Ž.Ć. (47) iz Andrijevice koji su, kako se sumnja, iz optike „Mirković“ ukrali naočare vrijedne skoro 47.000 eura.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, uhapsili dvije osobe koje se sumnjiče da su izvršili pljačku optike „Mirković“ na Rimskom trgu u Podgorici.

„Oni su, kako se sumnja, navedeno djelo izvršili na način što su, tokom noći 20. novembra, upotrebom podesnog sredstva napravili otvor u zidu iz susjednog poslovnog prostora, ušli u prostorije optike i otuđili 225 komada naočara različitih markih, ukupne nabavne vrijednosti 46.900 eura“, navodi se u saopštenju.

Podgorička policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Z.B., oi tom prilikom od njegovog srodnika V.B. oduzela pušku, dva pištolja i određenu količinu municije u legalnom posjedu, kao i dio municije u ilegalnom posjedu.

„Policija je od Z.B. i Ž.Ć. oduzela dva vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju predmetnog krivičnog djela“, navodi se u saopštenju.

Državni tužilac naložio je da se protiv V.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.