Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

N.R.

17. 06. 2024. 00:08 >> 00:18
Čitaj mi:

NAKON PORAZA OD ENGLESKE

Stojković: Nemamo čega da se stidimo

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je mu je krivo zbog poraza od Engleske i što njegova ekipa nije nagrađena za dobru i hrabru igru protiv Engleske, na početku Evropskog prvenstva.

"Razmišljam kako nismo pobijedili. Došli smo u Gelzenkirhen da pobijedimo veliku Englesku, taj veliki tim. Frustracija je znak da mi nije svejedno. Nije mi žao, nego mi je krivo, poslije kvalitetne i hrabre igre nismo nagrađeni bodom. Idemo dalje, glavu gore, čekamo drugu šansu", rekao je Stojković za RTS poslije utakmice.

Upitan je o izmjenama koje je napravio, Stojković je rekao da su bile dobre i da donosi odluke u zavisnosti od onoga šta se dešava na terenu.

"Odigrali smo vrlo hrabro, dominirali čitavo drugo poluvrijeme i šteta što nismo nagrađeni za takav stil igre. Mnogi će se pitati zašto Tadić nije počeo, to je bio dio plana, taktička varijanta, želio sam Tadića sa svježim nogama, Tadića koji će promijeniti igru i biti ključ. Sa druge stane imali smo dovoljno ofanzivnih igrača, odigrali smo kvalitetnu utakmicu, nemamo čega da se stidimo. To je fudbal, treba podići glavu i analizirati, da spremno uđemo u narednu utakmicu, to je naš plan da pobijedimo Sloveniju", naveo je selektor.

On je rekao da je zadovoljan karakterom igrača, koji se nisu predavali.

"U poluvremenu smo rekli da treba da osvojimo loptu, da natjeramo Englesku da se brani i uspjeli smo u tome. Malo je falilo da se dođe do golova. Svi koji vole Srbiju mogu da budu ponosni. Nismo se uplašili, Srbija je pokazala da može da igra fudbal sa bilo kime u Evropi", ocijenio je Stojković.

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da mu je teško što nije počeo utakmicu protiv Engleske i da je kao najbolji igrač ekipe trebalo da bude starter.

"Teško sam prihvatio odluku da ne počnem meč. Pričao sam sa selektorom, ali teško je jer se igra protiv Engleske. Ja sam kapiten i lider, mislim da sam najbolji igrač ovog tima, bez lažne skromnosti i naravno da mislim da je trebalo da počnem. Poštujem odluku selektora, ali mislim da sam mogao mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi igraću 30, ali volio bih da igram 90", rekao je Tadić za RTS.

Tadić je ušao u 61. minutu kada je na terenu zamijenio Aleksandra Mitrovića.

"Naravno da želiš da budeš dio kolektiva, da uradiš sve za kolektiv. Nije bitan pojedinac, idemo dalje, da prođemo, to je najbitnije. Imamo zajedništvo i učinićemo sve za to", naveo je Tadić.

 

Srbija će u drugom kolu u četvrtak u Minhenu igrati protiv Slovenije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније