Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

M.L.B.

09. 04. 2024. 15:07 >> 15:16
Čitaj mi:

NAKON NAPADA DRONOM

IAEA: Nuklearna elektrana Zaporožje u "izuzetno ozbiljnom" stanju

Bezbjednost nuklearne elektrane Zaporožje u Ukrajini nije bila direktno ugrožena napadom drona koji je izazvao eksploziju, ali se to postrojenje nalazi u "izuzetno ozbiljnom stanju", saopštila je danas Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

Zaporožje, najveća nuklearna elektrana u Evropi, nalazi se pod ruskom kontrolom, a njena bezbjednost bila je više puta u opasnosti, navodno zbog napada obje strane.

IAEA je saopštila da se eksplozija dogodila u centru za obuku pored elektrane, te da su dobili informaciju da je uzrok napad dronom.

Nije izneseno više detalja, ali se pretpostavlja da ih je obavijestila ruska strana.

Rusija i Ukrajina se često međusobno optužuju za napade oko nuklearke, a Moskva je danas navela da Ukrajina stoji iza napada dronom na objekat dan ranije. Kijev je odgovorio optužbom da Rusija širi dezinformacije.

Ni Kijev ni Moskva nisu napravili značajnije pomake na frontu dugom oko 1.000 kilometara na istoku i jugu Ukrajine, te je rat prešao u fazu iscrpljivanja i sveden je na napade bespilotnim letjelicama, raketama i artiljerijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније