Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

P.R. [ Anadolija ]

11. 03. 2024. 11:11 >> 11:10
Čitaj mi:

ZAHAROVA

"Papina izjava o bijeloj zastavi u vezi s Ukrajinom usmjerena na Zapad"

Rusija je saopštila da je komentar poglavara Rimokatoličke crkve pape Franja o tome da “imati hrabrosti podići bijelu zastavu“ u vezi s Ukrajinom upućen naročito Zapadu, a ne Kijevu.

"Kako ja to vidim, papa traži od Zapada da ostavi po strani svoje ambicije i prizna da je pogriješio", rekla je portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova za italijansku državnu novinsku agenciju ANSA.

Navodeći da Rusija "nikada nije blokirala pregovore" za mir u Ukrajini, Zaharova je rekla da svi trenutno razumiju da je situacija u toj zemlji u ćorsokaku.

Dodala je da zbog toga "mnoge diplomate i zemlje pozivaju na pregovore".

Papa Franjo rekao je u intervjuu za švajcarski javni servis da vjeruje da je "najjači" u pogledu situacije u Ukrajini onaj koji ima "hrabrosti da podigne bijelu zastavu i pregovara".

Ukrajina je kritikovala izjavu pape Franja, a ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba definisao je kao "najjačeg" onoga koji "stoji na strani dobra umjesto da ih pokušava postaviti na istu osnovu i nazvati to pregovorima".

"Naša zastava je žuto-plava. Ovo je zastava uz koju živimo, umiremo i pobjeđujemo. Nikada nećemo podizati nijednu drugu zastavu", dodao je Kuleba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније