Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Б.Ч.Ј.

23. 11. 2023. 17:48 >> 18:03
1

BAR

Maslinijada počinje sjutra, trajaće tri dana

Pod pokroviteljstvom Opštine Bar i uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tradicionalna poljoprivredno – turistička manifestacija 21. Maslinijada, počinje sjutra i trajaće tri dana, saopštio je Organizacioni odbor.

Manifestacija će, kako su najavili, početi sjutra u 18 sati, u Kući maslina, izložbom slika „Viseći vrtovi Mukovala“, autora akademskog umjetnika dr Miluna Lutovca. U istom prostoru, u 19 sati, započeće maslinarsko veče, gdje će biti proglašena i degustirana najbolja maslinova ulja, koja su, kao i prošle godine, ocjenjivana od Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku.

Svečani program zvaničnog otvaranja manifestacije planiran je za subotu u 11 sati, a kako su najavili, otvoriće je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković. U ime opštine Bar obratiće se predsjednik Dušan Raičević, kao i predstavnici Organizacionog odbora.

Tom prilikom biće proglašeni najuspješniji maslinari za ovu godinu, a dodijeliće se nagrade za najbolji mladi zasad, najbolje održavani maslinjak, najbolje revitalizovani stari zasad, kao i za najbolje aranžirane izložbene štandove.

Tokom dva dana, u subotu i nedjelju više od sedamdeset izlagača-maslinara, kao i proizvođača meda i vina i drugih tradicionalnih proizvoda, uz pripremljena jela tradicionalne barske kuhinje, izlagaće na štandovima duž starobarske čaršije sve do ulaza u Stari grad.

Biće priređen i bogat kulturni, zabavni i muzički program u kome nastupaju estradni umjetnik Mirza Selimović, rok grupa " Akademija", Plesni klub „Habanera“ – barske mažoretke, KUD "Jedinstvo" i KUD" Rumija", muzičar Mladen Popović, Bjelopoljski tamburaši i Saška Rakonjac, klapa "Castel nuovo", kao Džaja i Dino Beharović, te poznati pjesnici i recitatori.

Prateći sadržaji manifestacije u Kući maslina biće dvije radionice za maslinare "Inovacije u maslinarstvu" i " Marketing proizvoda od maslina", koje će biti organizovane u subotu i nedjelju, sa početkom u 10 sati, u organizaciji Biznis Start-up centra Bar.

Na manifestaciji se očekuje se veliki broj posjetilaca, pa je tome prilagođen i režim saobraćaja, a funkcionisaće i besplatan prevoz autobusima iz centra Bara, ka Starom Baru.

Ulaz u Stari Bar biće slobodan za sve posjetioce.

Organizatori manifestacije su tradcionalno NVO "Maslinijada-Stari Bar" i NVO Udruženje maslinara "Antivari"u saradnji sa Mjesnom zajednicom Stari Bar. Pokrovitelj manifestacije je Opština Bar, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i drugih prijatelja ove prestižne regionalne smotre maslinara i maslinovog ulja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније