Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ A.B. ]

06. 09. 2023. 10:17 >> 10:33

TURISTIČKA ATRAKCIJA

Sa 500 brodova u Kotor dođe pola miliona putnika godišnje

U Kotor se godišnje ukrca oko 500 brodova koji dovode preko pola miliona putnika.

To je saopštila predsjednica Odbora direktora “Luka Kotor”AD Ljiljana Popović Moškov na konferenciji u Hamburgu, gdje je predstavljen projekat studije održivosti Kotora kao turističke destinacije.

Konferencija se održala u organizaciji agencije CLIA, koja je krovna kruzing agencija u svijetu.

Kako je kazala Popović Moškov, Luka Kotor je jako zainteresovana za saradnju na ovom izuzetnom važnom projektu održivosti Kotora kao destinacije.

"Naša kompanija želi da unaprijedi svoje usluge brodskim i kruzing kompanijama do najvišeg nivoa a upravo ovaj projekat će nam u tome pomoći. Kotor je grad pod zaštitom UNESCO- i ovim putem zahvaljujem CLIA-i što je prepoznala značaj naše destinacije i uključila nas u projekat od velike važnosti za naš grad", navela je ona. 

Popović Moškov smatra da će biti izazov kreiranje studije, kao i njena realizacija znajući da se Kotor nalazi u jednom od najljepših zaliva u svijetu i da ima samo 22.000 stanovnika.

"I pored izazova najvažnije je da u partnerstvu sa CLIOM želimo isti rezultat, a to je da Kotor učinimo održivom destinacijom na duži period i sigurna sam da ćemo to i uspjeti”, istakla je Popović Moškov.

Kako je kazao Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor, sporazum između CLIA, Luke Kotor i Opštine doprinijeće podizanju nivoa usluge koje pruža grad Kotor i sama Luka.

“A sa druge, mnogo važnije, unaprijediti očuvanje i upravljanje UNESCO područjem, kako samim gradom Kotorom, tako i njegovim okruženjem. Zajedničkim djelovanjem održavaćemo balans, sačuvati Svjetsku kulturnu baštinu, a ujedno biti nesebični i omogućiti mnogobrojnim posjetiocima da upoznaju prirodno, kulturno i istorijsko bogatstvo Kotora i Boke kotorske. Razmjenom dobrih praksi i kvalitetnim upravljanjem vjerujem da ćemo postići željene rezultate, na obostrano zadovoljstvo”, zaključio je Jokić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније