Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.Č.J. [ Mediabiro ]

04. 09. 2022. 14:23 >> 14:20

SINOĆ NA VIŠE LOKACIJA U PETROVCU

"Petrovačka noć" privukla brojne posjetioce, najavila početak postsezone

Tradicionalna manifestacija fešte i vina, "Petrovačka noć", u organizaciji Turističke organizacije Budve (TO) pod pokroviteljstvom Opštine Budva održana je sinoć na nekoliko lokacija u Petrovcu. Bogat i raznovrstan program privukao je brojne posjetioce i građane Crne Gore, koji su uživali do kasno u noć.

Iz TO Budve kažu da su se vrijedno pripremali da ovogodišnja pučka fešta bude što bolja. Program je počeo spotrskim igrama, zatim je uslijedio program za najmlađe i gotovo cijeli dan je bio ispunjen veselim osmjesima, poručila je predstavnica TO Budve Anđela Bošković.

"Desio se spektakl kada pričamo i o muzičkom programu. Posjetioci su, uz besplatnu ribu i vino, bili u prilici da uživaju uz zvuke Jack Lupina, Artan Lili i regionalne zvijezde Van Goga. Mi kao organizacija obećavamo da ćemo i dalje raditi na ovakvim projektima i praviti najbolje manifestacije na primorju, ali u cijeloj Crnoj Gori", poručila je Bošković.

Za muzičara Jack Lupina očuvanje tradiciji je jako bitno, a ovakve manifestacije pored brojnih drugih benefita pružaju i podršku lokalnim grupama da se pokažu pred publikom. Ističe da je publika u Petrovcu imala priliku čuti većinom njihove autorske pjesme, i time se ponosi.

"Svaki nastup nam znači dosta, bez obzira o kakvoj i kolikoj sceni je riječ. Prvi put nastupamo u Petrovcu, i dragao nam je da smo tu da uljepšamo ovu noć", kazao je on.

Po prvi put nastupa u Petrovcu i beogradska grupa Artan Lili. Frontmen te grupe kaže da ih privatno za Petrovac vežu lijepe uspomene, i ističe zadovoljstvo na ukazanoj prilici.

"Mi imamo stav od samog početka, i preko nekih stvari, kao autor, nikada ne mogu da pređem kao niko iz moje grupe. Držimo se dosljedno, pokušavamo da budemo aktuelni, ne na jefitini način nego kroz jednu prizmu pogleda običnih ljudi", kazao je Bojan Slačala komentarišući autentičnost, i opstanak rokenrol muzike u modernijem dobu.

Frontmen grupe Van Gog se prisjetio i kazao da su prije deset godina nastupali na Petrovačkoj noći, te da su mu uvijek drage ovakve manifestacije pokraj mora.

"Ovaj septembar je nekako magičan, ljudi su ljubavni i sve kada je pored mora bude uvijek kako treba. Tako da se radujemo što smo ovdje, to je neka posebna draž, zatvaramo ljetnju sezonu ovim koncertom i vatrometom energije", poručio je on.

Tradicionalni ponoćni varomet zaokružio je cjelodnevno druženje, i ujedno najavio početak postsezone, i novog druženja na teritoriji budvanske opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније