Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ I. P. ]

04. 12. 2021. 08:53 >> 08:54

OTVARANJE 15. DECEMBRA

Skijališta se pripremaju za zimsku sezonu

Turistički centar Durmitor počeo je intenzivne pripreme za zimsku turističku sezonu, pa se otvaranje skijališta očekuje 15. decembra, što će zavisti od visine sniježnog pokrivača i epidemijskih mjera.


Direktor skijališta Marinko Purić kazao je da će raditi dvije dvosjedne žičare i tri lifta, tri ugostiteljska objekta i skijašnica za izdavanje opreme za skijanje. Za razliku od prošle sezone, ove je u ponudi jedan lift više, jedan ugostiteljski objekat i skijašnica, pišu Dnevne.

“Odrađen je redovni jesenji atest vučnih užadi na žičarama i liftovima. Odrađen je redovni jesenji remont žičara i liftova, uspjeli smo da uradimo da profunkcioniše i lift koji nije radio prošle sezone. Rekonstruisana su dva ugostiteljska objekta, od kojih jedan takođe nije radio godinama unazad. Otvorena je i skijašnica, u kojoj imamo oko 100 pari skija i 20 sanki za iznajmljivanje”, kazao je Purić.

Cijene su konkurentne i, prema njegovim riječima, najpovoljnije u regionu.

“Dnevni ski-pas koštaće 11 eura, a sezonski 180 eura. Pravo na popust na kupovinu ski pasa mogu ostvariti gosti koji su smješteni u hotelima i registrovanom privatnom smještaju, uz potvrdu o plaćenoj boravišnoj taksi. Za stanovnike Pljevalja, u saradnji sa pljevaljskim Rudnikom uglja, važi popust od 25 odsto na svaki kupljeni ski-pas. Za stanovnike Žabljaka obezbijeđen je popust od 50 odsto za svaki kupljeni ski-pas”, kazao je Purić.

Ugostiteljska ponuda Turističkog centra Durmitor biće dostupna u tri ugostiteljska objekta nacionalni restoran, caffe bar i lounge bar. Otvaranje zimske turističke sezone je planirano za 15. decembar, uz napomenu da će ga usloviti epidemijska situacija i visina sniježnog pokrivača.

Ski-centar Hajla u Rožajama takođe spremo dočekuje predstojeću zimsku turističku sezonu. Upješno su obavljene sve pripreme, uklanjanje rastinja na samoj stazi i servisiranje mehanizacije. Ostaje im, kako kaže direktor skijališta Mirsad Kalač, samo da prikupe dokumentaciju za dobijanje dozvole za puštanje skijališta u rad.

“Ove godine nećemo mijenjati cijene od prethodne sezone, tako da će ona biti sedam eura po osobi. Staza je duga 1,02 hiljade metara. Imamo ski-ltft tip sidro, a vožnja liftom traje pet minuta do vrha staze. Naše skijalište je u januaru najposjećenije mjesto u opštini”, rekao je Kalač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније