Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

14. 08. 2021. 10:31 >> 10:32
5

DABOVIĆ OCIJENIO

Ulcinj epicentar CG i regionalnog turizma

Ulcinj je ove godine u epicentru ne samo crnogorskog, nego i regionalnog turizma, što je rezultat promocije i intenzivnog rada lokalnih vlasti, ocijenio je prvi čovjek najjužnije crnogorske opštine Aleksandar Dabović.

On navodi da je ljetnja sezona u tom gradu po broju turista premašila i rekordnu 2019. godinu, a sa optimizmom, kaže, čekaju i računaju na dobru postsezonu.

Dabović je najavio do kraja godine realizaciju nekoliko značajnijih projekata, kao što su uređivanje i valorizacija mikrolokacija u gradu, novu rasvjetu od Štoja do Ade Bojane, izgradnju kanalizacione mreže i nekoliko isključivo lokalno finansiranih projekata, kojima će se u značajnoj mjeri poboljšati život građana i boravak turista.

Dabović je naglasio da je i pored više pokušaja i inicijativa od strane lokalnih vlasti, saradnja sa Vladom izostala.

"Vlada nije imala sluha za potrebe građana Ulcinja, te je ukinula stavku za izgradnju kino sale u našem gradu i pored toga što je još prošle godine urađen projekat, završen tender, potpisan ugovor sa izvođačem i ispunjeni svi drugi potrebni uslovi“, saopštio je Dabović.

Najavio je da, bez ozbira što nema podrške Vlade u ovom projektu, gradska uprava će od septembra otpočeti sa njegovom realizacijom preko lokalnog budžeta.

Dabović smatra da je važno što je usvojen Zakon o otklanjanju posljedica oduzimanja imovine, što je kako je to istakao, logičan slijed nakon dugog niza procedura koje su prethodile.

Takođe, podsjetio je da je PUP Ulcinj 2017. godine omogućio da se Maslinada stavi pod posebnu zaštitu, a naročito zabranom dalje gradnje i devastacije prostora.

"Opština Ulcinj je finansirala otvaranje i probijanje puteva kroz Maslinadu i stoji na raspolaganju sugrađanima za svu pomoć iz svojih nadležnosti“, poručio je on.

Iskazao je brigu činjenicom što je i pored pompezne vijesti da je zemlja vraćena bivšim vlasnicima, kapija na ulazu i dalje poluotvorena i nalazi se pod stalnom stražom od strane nekoliko pripadnika Vojske Crne Gore.

"Toliko o iskrenim namjerama da se prostor vrati Ulcinjanima“, zaključio je Dabović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније