Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

21. 06. 2021. 11:23 >> 11:35

BOKEŠKI FORUM

"Izvršiti reviziju Atlasa crnogorskih plaža"

Bokeški forum zahtijeva od upravljačkih organa JP „Morsko dobro“ da u najkraćem mogućem vremenu izvrše reviziju Atlasa crnogorskih plaža. Smatraju da se u tom pogledu nije mrdnulo sa mrtve tačke I da nigdje u svijetu nema da se centralno gradsko kupalište, kakva je Gradska plaža u Tivtu, ne tretira kao javno dobro.

“Nastavlja se sa lošom praksom prethodne vlasti koja je silom na sramotu uzela Gradsku plažu Tivćankama i Tivćanima. Možda bi situacija bila drugačija da se imalo sluha, pa da u upravljačkim strukturama ovog preduzeća ima neko iz Tivta. No, opet na žalost, tamo nema ama baš nikog. Situacija je identična kao i sa UO Aerodroma Crne Gore gdje takođe, a to je potpuno nerazumljiva posebna priča, nema nikog iz Tivta”, navodi se u saopštenju.

Zahtijevaju od upravljačkih organa JP „Morsko dobro“ da u najkraćem mogućem vremenu izvrše reviziju Atlasa crnogorskih plaža I da  javno daju odgovore na neka pitanja.

“Kako je moguće da je lokacija 67/69 (javno kupalište kod hotela „Palma“) 100% ucrtano kao hotelsko kupalište na kojem je građanima Tivta i njihovim gostima u potpunosti zabranjen ulazak? Do kad će trajati ovakva situacija i na osnovu čega je potpisan ovako skaradan Ugovor?”, navodi se u saopštenju.

Takođe traže odgovor na pitanje ko je potpisao takav Ugovor i Tivćanima time oduzeo kupalište.

“Šta nova uprava JP „Morsko dobro“ radi da bi se ta situacija promijenila?Na koji način će JP „Morsko dobro“ reagovati u slučaju ponavljanja nemilih scena iz 2019.godine, u kojima se obezbijeđenje ovog kupališta, na bahat i prostački način odnosilo čak i prema onim ljudima koji su pokušavali da iz mora izađu na plažu?”, pitaju iz BF.

Oni su poručili das u se 30.avgusta borili za suštinske, a ne kozmetičke promjene i očekujemo normalizaciju i riješavanje ovih gorućih problema.

“Na gradskoj plaži u Tivtu, u Bijeloj, u Krašićima, Baru, Ulcinju. Duž cijele crnogorske obale koja je naš najvažniji privredni resurs, a kojeg je prethodna vlast neznaveno i zlonamjerno pustošila”, zaključio je Bokeški Forum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније