Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Objavila M.Mi.

08. 08. 2020. 13:57 >> 13:59

OZON ORGANIZOVAO

Nagrađeni najbolji na konkursu ,,Za Zelenu Zetu“

Ekološki pokret ,,Ozon“, uz podršku WWF Adria, nagradio je tri najbolja rada na konkursu ,,Za Zelenu Zetu“ koji je raspisan kao dio građanske inicijative kojom se traži izrada studije zaštite, te ekosistemski najznačajnije rijeke centralnog dijela Crne Gore.

Za najbolji literalni rad nagrađeni su Marija Vujović i Branko Čupić, za najbolju sliku Maša Zečević i za najbolju fotografiju Milica Ćetković.

Direktor Ekološkog pokreta ,,Ozon“ Aleksandar Perović, izrazio je zadovoljstvo što građani Nikšića imaju prirodnu kreativnost, naročito kada su u pitanju prirodni simboli grada.

''Veoma me raduje kada vidim da postoje ljudi koji imaju i razvijenu ekološku svijest i talenat, što je nešto po čemu bi građani Nikšića trebalo da budu prepoznatljivi. Zeta je opjevana, naslikana, zabilježena i objektivom mnogo puta do sad, ali za nas ova tri rada imaju posebnu vrijednost i biće dio onoga na što smo ponosni, sve dok budemo postojali kao organizacija'', kazao je on.

Skromne novčane nagrade u visini od 250 eura za pobjednički literarni rad, 150 eura za najbolju sliku i 100 eura za najbolju fotografiju, dodijeljeni su na obali rijeke Zete, na Manitovcu.

Nagrađeni radovi biće izloženi u Ozonovom prostoru u Nikšiću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније