Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 08. 2017. 15:13 >> 14:44

U KOLAŠINU

Tango kamp oborio rekord, 700 gostiju

Nakon dvadeset dana karnevalske atmosfere, Kolašin ispraća stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta koji su već sedmu godinu zaredom izabrali sjever Crne Gore za svoju omiljenu ljetnu destinaciju.

Organizatori iz Tango Naturala Montenegro ističu da je ovogodišnje izdanje Tango kampa oborilo sve rekorde i najavljuju dalji rast ovog jedinstvenog događaja u narednim godinama.

"Na ovogodišnjem Tango kampu, koji je trajao od 25. jula do 13. avgusta, učestvovalo je više od 700 gostiju iz 25 zemalja, a kao i godinama unazad, događaj je obilovao različitim tango sadržajima - plesnim radionicama, video projekcijama, predavanjima, plesnim večerima i koncertima ali i brojnim drugim programima kao što su joga, relaks programi, planiske ture, sportsko penjanje, biciklizam, tango aerobik, argentinski folklorni plesovi...", kazali su organizatori.

Zbog svog jedinstvenog sadržaja, velikog broja internacionalnih umjetnika i gostiju, kao i zbog velikog značaja za razvoj turizma u Crnoj Gori, Ljetnji tango kamp je dobio i prestižno priznanje od Nacionalne turističke organizacije. Organizatori posebno ističu značaj događaja za jačanje turističke ponude Kolašina, čiji su turistički kapaciteti tokom centralnih desetak dana Kampa bili potpuno popunjeni.

"Zahvaljujući tango kampu i njegovim brojnim sadržajima, Kolašin se polako etablira u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori", ističe osnivač Tango naturala, Darko Dožić.

Kako navodi, pokazalo se da su gosti kampa turisti kakve je Kolašin dugo čekao budući da su u njemu prosečno ostajali 10 dana, te većinu vremena provodili u gradu za razliku od uobičajenih tranzitnih turista.

"Sve je više i onih koji su sa nama od početka do kraja, odnosno svih 20 dana, a zanimljivo je da je veliki broj gostiju poželio da produži ostanak za još nekoliko dana. Nekolicina je čak žrtvovala bukirane avionske karte zarad ostanka na događaju", ističe Dožić.

Prema njegovim riječima, osim amaterskih i profesionalnih plesača, aktivno učešće u ovom događaju uzeo je i veliki broj građana i posjetilaca Kolašina. Dožić ističe i da je ovaj događaj poseban i po tome što je i ove godine bio potpuno besplatan za sve neplesače!

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније