Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

01. 04. 2017. 08:23 >> 07:57
14

TUROPERATER TUI

Njemci hoće Ulcinjsku rivijeru na 30 godina

Kompanija Karisma International koja posluje u okviru TUI zainteresovana je da na 30 godina zakupi Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Ulcinjska rivijera i rekonstruiše objekte godinu nakon što bi ga preuzela, saopštio je izvršni direktor tog preduzeća, Radomir Zec.

On je Pobjedi kazao da je Odbor direktora HTP Ulcinjska rivijera pozitivno ocijenio interesovanje TUI-a za tu kompaniju smatrajući to veoma važnim kako za Ulcinj tako i za turizam cijele Crne Gore.

„Odbor direktora je pokrenuo inicijativu da se ide u zakup na 30 godina sa firmom Karisma International, odnosno Karisma Hotel Adriatic koja je u sastavu TUI. Na Odboru su bili protiv samo manjinski akcionari, jer njima više odgovora da se Ulcinjska rivijera proda kako bi uzeli novac od 37 odsto akcija“, rekao je Zec.

On smatra da će i Skupština akcionara Ulcinjske rivijere, poput Odbora direktora, takođe podržati ulazak TUI u tu ulcinjsku kompaniju, iako se neki manjinski akcionari protive.

„Od petka TUI radi idejne projekte. Već se rade ogledne sobe za četiri i pet zvjezdica, koji treba da se usvoje. Oni se ozbiljno pripremaju za preuzimanje naše kompanije“, naveo je Zec.

On je podsjetio da se priprema međunarodni tender na kome je, prema njegovim riječima, Karisma International favorit i koja bi preuzela poslovanje Ulcinjskom rivijerom.

Karisma je nedavno preuzela upravljanje hotelskim rizortom Ruža vjetrova.

„Ulaskom TUI u Crnu Goru Ulcinj će vratiti stari sjaj iz 70-ih godina, a dovesti turiste i u ostala naša turistička mjesta. Radi se o najvećem turoperatoru, firmi TUI sa 35 miliona turista godišnje, 150 svojih aviona, 13 kruzera, 30 milijardi ukupnog prihoda“, precizirao je Zec.

Oni bi kako najavljuju u pismu o namjerama u prvoj fazi adaptirali i rekonstruisali Veliku plažu i auto kamp Neptun, a druga faza bila bi adaptacija Ade Bojane za koju bi idejno rješenje bilo napravljeno naredne godine.

„Ulcinjska rivijera je trenutno podigla standard na tri zvjezdice, zadužili smo se, ali više nemamo mogućnost da pojačamo standard da napravimo neki hotel od pet zvjezdica i da vratimo Ulcinju brend koji je bio najbolji u Crnoj Gori“, naveo je Zec.

On je podsjetio da u Ulcinju inače privatizacije nijesu bile uspješne, a da se sad pojavila TUI što je velika šansa za ukupan turizam.

„Velika je privilegija za Crnu Goru da oni adaptiraju i rekonstruišu postojeće objekte i dodaju sadržaje i da nakon 30 godina sve ostane nama. Oni planiraju da renoviraju sve postojeće hotele za godinu, da naprave apartmane na nivou četiri, pet zvjezdica. Sve će biti apartmani i za njih imaju spremno englesko tržište za 175 dana u godini, a vjerovatno i za 365 dana jer će za zimski period dodati bazene i velnese“, rekao je Zec.

Ada Bojana koja im se, kako je dodao, mnogo svidjela biće na redu naredne godine kada će uraditi idejni projekat potpuno uklopljen u prirodu.

„TUI bi od januara naredne godine počeo i sa rekonstrukcijom i izgradnjom novih sadržaja koje bi završili za godinu. U planu je i hotelski kompleks za porodičan odmor, veliki bazeni, kafići, sportsko rekreativni centri, kuglarski i teniski tereni“, najavio je Zec koji smatra da bi to Opštini Ulcinj podiglo standard.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније