Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 04. 2013. 14:30 >> 14:31

BOSTON

Uskoro optužnice protiv bombaša

Federalni tužioci SAD-a pripremaju optužnicu protiv preživjelog osumnjičenog za bombaške napade tokom Bostonskog maratona Džohara Carnaeva, koji se nalazi u bolnici nakon što je teško povrijeđen u razmjeni vatre sa policijom. Vjeruje se da su braća Carnaev, osim napada u Bostonu, planirala još nekoliko bombaških napada u SAD-u, prenosi CNN.

Do sad nije objavljeno koje će optužbe staviti na teret 19-godišnjem Čečenu, ali prema neslužbenim informacijama CNN-a, radi se o optužnicama za terorizam, ubistvo i pokušaj ubistva.

Džohar Carnaev je prilikom hapšenja zadobio težu povredu grla, zbog koje nije u stanju da govori, tako da sa istražiteljima komunicira pisanim putem.

"Njegovo stanje je teško, ali stabilno. Strahujemo da nikada više neće moći da progovori", saopšteno je iz bolnice.

To je veliki problem za američke vlasti koje po svaku cijenu žele da ga ispitaju o motivima napada. Budući da je drugi osumnjičeni Tamarlan Carnaev mrtav, Džohar može biti jedini izvor informacija, ali on i dalje nije spreman za ispitivanje o razlozima napada.

Još su u subotu je najavljeno da će Džohara ispitati poseban ispitivački tim za posebne slučajeve, ali da mu se neće pročitati njegova prava. Pozivaju se na izuzetak u oblasti javne bezbjednosti koja postoji za zaštitu policije i javnosti od neposredne opasnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније