Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

23. 07. 2015. 23:15   >>  23:05

MEDVEDEV NAJAVIO

Pripremaju odgovor na zamrzavanje imovine

Rusija sprema zakon koji će omogićiti zamrzavanje imovine drugih država kao recipročne mjere na zaplijenu ruske imovine u inostranstvu.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je na sjednici vlade rekao da će novi zakon pružiti sudovima u Rusiji mogućnost da "ograniče imunitet strane države na osnovu načela recipročnosti" što je, kako je naveo, posebno aktuelno u kontekstu "nelegalnih postupaka" protiv ruske države i imovine.

Dio ruske državne imovine nedavno je privremeno zamrznut u Francuskoj i Belgiji na zahtjev bivših akcionara naftne kompanije Jukos u okviru sprovođenja odluke Arbitražnog suda u Hagu prema kojoj Rusija treba da plati odštetu od 50 milijardi dolara akcionarima rasformiranog Jukosa, čiji vlasnik Mihail Hodorkovski je proveo deset godina u zatvoru zbog utaje poreza.

Rusija je odbacila odluku suda u Hagu i upozorila da namjerava da "brani svoje interese". 

Predloženim zakonom, koji će Duma razmatrati u septembru, neće biti moguća zaplijena imovine šefova država, ambasada, brodova ili aviona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније