Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina ]

12. 07. 2015. 13:03 >> 12:55

"VRATITE DRAHMU"

Lafonten pozvao na napuštanje eura

Poznati njemački političar i bivši ministar finansija, Oskar Lafonten, pozvao je na napuštanje jedinstvene evropske valute.

On je rekao da je najveća greška u formiranju monetarne unije bila činjenica da tom procesu nije prethodilo formiranje nove političke asocijacije.

„Euro je već propao, ne treba da njegujemo iluzije“, rekao je Lafonten u intervjuu za “Spiegel”, ističući da je jedinstvena evropska valuta korak unazad u okviru istorijskog projekta evropskih integracija, prenose agencije.

On je dodao da euro ne može da funkcioniše bez evropske ekonomske vlade i da nezaposlenost, koju je nametnula njemačka Vlada, ne može da bude osnova evropskog jedinstva.

Prema njegovim riječima, Grčka mora da vrati drahmu.

„Sasvim je jasno da Grčka ne može da postigne ekonomski napredak u ovim teškim uslovima jedinstvene valute“, rekao je Lafonten.

Mnogi analitičari se slažu da je krizu u Grčkoj izazvao niz mjera štednje, koje je nametnula Njemačka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније