Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 04. 2013. 09:24   >>  09:43

OKONČANA DRAMA

VIDEO: Boston- Carnajev teško ranjen i uhapšen

Džohar Carnajev(29), osumnjičeni za bombaški napad na Bostonskom maratonu, nalazi se u teškom stanju, nakon što ga je teško ranila policija u razmjeni vatre, saopštili su zvaničnici policije.

„Osumnjičeni je u teškom stanju u bolnici. Stanovnici Bostona i regiona mogu biti sigurni da je prijetnja okončana“, izjavio je šef policije, Ed Davins.

Nakon objave informacije, na ulicama Bostona je počelo sčlavlje.

Carnaeva je vidio jedan građanin, koji je obavijestio telefonom policiju. Policija je opkolila čamac u kojem se nalazio osumnjičeni, a zatim je iz helikoptera termalnom kamerom potvrđeno njegovo prisustvo. U razmjeni vatre Carnajev je teško ranjen.

Njegov brat je ubijen u potjeri dan ranije.

Nakon toga, gradonačelnik Bostona Tomas Menino objavio je na Tviteru: „Imamo ga!“. Tada su stanovnici izašli na ulice i aplauzima pozdravljali policajce.

 Podsjetimo, braća Carnajev su aktivirala više eksplozivnih naprava na Bostonskom maratonu, pri čemu je stradalo troje ljudi, od kojih jedan osmogodišnji dječak, a više od 160 je povrijeđeno.

 Navodno, FBI je starijeg osumnjičenog ispitivao još 2011. „na zahtjev strane vlade“. Koja je zemlja zahtijevala njihovo ispitivanje nije precizirano. Tada nije otkriveno ništa sumnjivo.

Predsjednik SAD, Barak Obama, rekao je kako će istraga otkriti zašto je FBI omanuo u procjeni. Takođe, ispituje se da li su braća Carnajev imala pomoć sa strane.

Obama se zahvalio i Predsjedniku Rusije, Vladimiru Putinu, na pomoći u borbi protiv terorizma i doprinosu za rješavanje slučaja u Bostonu.

 

Snimak vatrenog obračuna :

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније