Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 07. 2015. 08:24 >> 08:15
2

U PENTAGONU

Obama: Islamska država će biti poražena

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da nedavni teritorijalni gubici ekstremista "Islamske države" u Iraku i Siriji pokazuju da će ta grupa biti poražena.

  

 

 

Govoreći u Pentagonu Obama je rekao da će SAD nastaviti da sprječava nelegalno finansiranje operacija ID u svijetu, i učiniti sve za obuku i opremanje umjerenih opozicionih grupa u Siriji, prenio je Rojters.

Predsjednik SAD je rekao da Vašington treba da čini više na sprječavanju napada na svojoj teritoriji i napora ID da regrutuje sljedbenike. 

"Naši napori u borbi protiv terorizma ne smiju se usmjeriti na jednu zajednicu zbog njene vjere ili porijekla, uključujući patriotske muslimane Amerikance koji su naši partneri u održavanju zemlje bezbjednom", rekao je Obama. 

"Takođe, moramo da priznamo da je ID posebno efikasna u dopiranju do ranjivih ljudi i njihovom regrutovanju, uključujući ovdje u SAD. I oni napadaju muslimanske zajednice širom svijeta", naveo je on. 

Prema Obaminim riječima, nema aktuelnih planova za slanje dopunskih vojnika SAD u inostranstvo, ponavljajući da borba protiv ID neće brzo završiti. 

Američki predsjednik je ponovio da će SAD i njihovi partneri biti uspješni u poražavanju te militantne grupe uz efikasne partnere na terenu u Iraku. 

"Intenziviramo naše napore protiv baze ID u Siriji. Naši vazdušni napadi nastaviće da ciljaju naftna i gasna postrojenja koja predstavljaju izvor mnogih njihovih operacija", rekao je Obama, a prenosi AFP. 

Prema njegovim riječima, na ID je izvedeno više od 5.000 vazdušnih napada, u kojima je ubijeno "na hiljade boraca, uključujući viši komandni kadar".

 (B92)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније