Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 06. 2015. 09:58 >> 09:49
2

OBORBI PROTIV TERORIZMA

Sastanak Lavrov - Keri u Beču

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovaraće danas u Beču o borbi protiv terorizma na Bliskom istoku, a posebno protiv terorističke organizacije Islamske države (ID), javljaju ruski mediji.

 

 

 

Lavrov i Keri sastaće se u ime čelnika dviju zemalja, Vladimira Putina i Baraka Obame. Predsjednici Rusije i SAD-a telefonom su razgovarali u petak i tom su prilikom razmotrili "niz pitanja povezanih s borbom protiv terorizma, posebno u okviru širenja uticaja ID na Bliskom istoku", saopštio je ranije Kremlj.

Rusija podsjeća da zajednički zadatak, a to je borba protiv terorizma, ne smije biti zasjenjena nikakvim geopolitičkim ciljevima.

"Predsjednici Rusije i SAD-a zadužili su mene i državnog sekretara Džona Kerija da što je prije moguće održimo sastanak kako bi razmijenili mišljenja o tome kako efikasno uključiti druge zemlje u napore naših dviju zemalja", rekao je Lavrov uoči sastanka u Beču.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније