Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 06. 2015. 23:16 >> 23:08

ANGAŽUJE VOJNE REZERVISTE

Bezbjedonosne mjere: Tunis zatvara 80 džamija

Premijer Tunisa Habib Esid, saopštio je danas da će uvesti niz novih bezbjednosnih mjera, uključujući zatvaranje nekih džamija i angažovanje vojnih rezervista, pošto na hiljade turista napušta zemlju posle najgoreg terorističkog napada u njenoj istoriji.

U obraćanju novinarima, Esid je pozvao sve građane da se suprotstave terorizmu i obećao novčane nagrade za informacije koje vode do hapšenja ekstremista.

"Borba protiv terorizma je nacionalna odgovornost. Mi smo u ratu protiv terorizma, koji predstavlja ozbiljnu opasnost za nacionalno jedinstvo, tokom ovog osjetljivog perioda kroz koji država prolazi", rekao je Esid.

Esid je najavio i da će pozvati vojne rezerviste, koji će biti razmješteni na turističkim lokacijama širom zemlje, kao i u hotelima, čije osoblje, takođe, treba da pojača mjere bezbjednosti, prenose agencije.

Esid je rekao i da će političke stranke i udruženja koja promovišu radikalne ideje ili se finansiraju iz sumnjivih izvora biti zatvorene, kao i oko 80 džamija, poznatih po ekstremističkim molitvama.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније