Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 05. 2015. 19:19 >> 19:11

U TEŠKOM STANJU

Saradnik Njemcova otrovan ?

Bliski saradnik ubijenog ruskog opozicionog lidera Borisa Njemcova nalazi se na intenzivnoj njezi u bolnici u Moskvi. Njegovi saradnici tvrde da je otrovan.

Međutim, nejasnoće oko uzroka iznenadne bolesti Vladimira Kara- Murze, podstakle su bojazni da tu nijesu čista posla, javlja AP. Kara-Murza (33) i dalje je u teškom stanju, dva dana nakon što je primljen u bolnicu.

Ruska agencija Interfaks je, pozivajući se na glavnog doktora bolnice, prenijela da opozicionar ima zapaljenje pankreasa i tešku upalu pluća. 

Njegov otac, uticajni novinar koji se takođe zove Vladimir, rekao je za Interfaks da ljekari nijesu isključili mogućnost "prljave igre", ali da nema dokaza da je njegov sin namjerno otrovan. 

Britanski "Dejli telegraf" prenio je izjavu jednog jednog njegovog prijatelja i opozicionog aktiviste koji je rekao da je Kara-Murza otrovan za sada nepoznatom supstancom. 

Kara-Murza je bio bliski saradnik Nemcova koji je ubijen u februaru u Moskvi, a sarađuje sa organizacijom građanskog društva čiji osnivač Mihail Hodorkovski, bivši naftni tajkun i kritičar Kremlja. 

Nedavno je učestvovao u produkciji dokumentarnog filma o uticajnom lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu. 

U filmu, koji je premijerno prikazan u ponedjeljak, Kadirov se povezuje sa nizom ubistava počinjenih na području sjevernog Kavkaza.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније