Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Bloomberg ]

27. 05. 2015. 16:11   >>  16:03 4

ERDOGAN PORUČIO

"Ako može papa, može i imam"

Manje od nedelju dana nakon što je vodeći islamski poglavar u Turskoj dobio blindirani Mercedes, predsjednik Redžep Erdogan došao je na ideju da mu nabavi i privatni avion.

Erdogan je u utorak u jednoj tv emisiji izjavio da je zgrožen time što je javnost negodovala zbog toga što je imamu Mehmedu Gormezu turski Direktorata za religije, na čijem je čelu, obezbijedio automobil vrijedan 385.000 dolara.

Nakon što je Gormez vratio Mercedes pod pritiskom javnosti, Erdogan mu je poklonio sličan automobil iz svog voznog parka i obećao mu novi privatni avion.

“Papa ima privatni avion, privatne automobile, blindirana vozila”, rekao je Erdogan. “Da li smo samo obična država? Zašto mi treba da putujemo putničkim avionima?”

Papa, ipak, nema avion

Papa, istini za volju, nema privatni avion, a ukoliko putuje na dalje destinacije, obično leti Alitaliom, a vraća se u Vatikan avionom aviokompanije zemlje u kojoj je boravio.

Takođe, kada je papa Franja boravio u Turskoj u novembru, dospio je na naslovne strane lokalnih medija, jer se služio “skromnim” Renoom, a ne blindiranim Mercedesom koji ga je čekao na aerodromu u Ankari.

Inače, za kretanje po Vatikanu koristi Ford Focus.

Erdogan je često na meti kritika opozicije zbog svoje ljubavi prema luksuznom životu. Inače, on je za sebe izgradio 615 miliona dolara vrednu palatu sa 1.150 soba, četiri puta veću od Versaja.

U srijedu je zvanično otvorio 230 miliona dolara vrijedan kompleks, u kom su i štale za Vladine arapske konje, od kojih je 53 poklonio katarski šeik Tamim Bin Al Tani.

Ministar finansija Mehmet Simsek koji ima reputaciju štedljivog političara, rekao je da trošenje na automobile neće narušiti fiskalnu disciplinu Turske.

“Automobil koji je Gormez dobio od Erdogana je kikiriki u odnosu na budžet Turske”, napisao je on na Twitteru.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније