Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 05. 2015. 21:43   >>  21:37 1

ZVAO IRAK

Bajden "pegla" izjave Kartera

Potpredsjednik SAD Džo Bajden pokušava da izgladi neprijatnu situaciju sa Bagdadom, nakon što je šef Pentagona Eš Karter okrivio iračke snage za pad Ramadija.

Bijela kuća je saopštila da je Bajden nazvao danas telefonom iračkog premijera Hajdera al-Abadija, nekoliko sati nakon što je američki sekretar odbrane rekao da je Islamska država preuzela kontrolu nad gradom jer "iračke snage nijesu pokazale volju da se bore", prenosi AFP.

Bajden je kazao kako je svjestan "ogromnog žrtvovanja i hrabrosti iračkih snaga koje je demonstrirano u posljednjih 18 mjeseci u Ramadiju i drugdje", navela je Bela kuća. 

Bajden je Abadiju ponovio američku podršku iračkoj vladi u borbi protiv  Islamske države. 

Abadi je izrazio iznenađenje Karterovim ocjenama i rekao da je šef Pentagona "dobio pogrešne informacije".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније