Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 05. 2015. 11:09   >>  11:01

OGROMNE ŠTETE

Nepalci sada strahuju od poplava

Hiljade građana Nepala napustilo je svoje domove u strahu od poplava nakon što je klizište zatrpalo rijeku Kali Gandaki na zapadu zemlje.

Nakon zemljotresa jačine 7,8 stepeni po Rihteru koji je Nepal pogodio 25. aprila, širom zemlje pokrenuo se veliki broj klizišta. Desetine kuća u selu Ramče u okrugu Majagdi srušene su, a stanovnici utočište traže u okolnim brdima iznad rijeke. 

"Prije tri dana evakuisali smo 113 mještana sela Ramče nakon što su sa brda počeli odroni", kazao je za Anadoliju policajac Purna Bahdur Baral, dodajući da su vlasti izdale upozorenje o klizištima kako bi se građani na vrijeme evakuisali na viša područja. 

Prema njegovim riječima, mjesta Majagdi i Parbat, takođe, su napuštena u strahu od poplava. 

Policija ističe kako je su velike količine zemlje u rijecu Kali Gandaki stvorile branu gdje se formiralo jezero duboko 150 metara i dugo jedan kilometar. 

Baral je istakao kako su mjesta Majagdi i Parbat, takođe, napušteni zbog straha od poplava.

Nepal je opustošen zemljotresima koji su zemlji pogodili prošlog i početkom ovog mjeseca. Prema podacima vlade, u posljednjim zemljotresima život je izgubilo više od 8.600 osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније