Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

23. 05. 2015. 19:37   >>  19:29

PONOVO SE ZAKUVAVA

Ukrajina raspoređuje snage u Donbasu

Ukrajinska vojska nastavlja sa raspoređivanjem snaga u demilitarizovanoj zoni između teritorija Ukrajine i Donbasa, saopšteno je iz DNR.

 

Prema navodima zamjenika komandanta korpusa Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin, u Donbas je prebačeno oko 45.000 vojnika, 380 tenkova i 980 vrsta vojne opreme.

“Prema našim podacima, ukrajinska vojska već ima 36 bataljona, 20 motorizovanih brigada, dva bataljona za specijalne namene i tri izviđačka bataljona“, rekao je Basurin.

On je dodao i da ovakva aktivnost zvaničnog Kijeva znači da on nema namjeru da poštuje sporazum iz Minska i da se stalno priprema za obnovu vojnih akcija.

Basurin je istakao i da su pripadnici pobunjeničkih snaga spremni na akcije kojima bi zaštitili Donjecku Narodnu Republiku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније