Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 05. 2015. 17:29   >>  17:23

NAKON 4 DANA

Ugašen požar u Černobilju

Ukrajinske vlasti su danas saopštile da su vatrogasci u potpunosti ugasili šumski požar koji je buknuo prije četiri dana u blizini napuštene nuklearke Černobilj, gdje je 1986. godine došlo do najveće nuklearne katastrofe u istoriji.

 

"Vatra je do kraja ugašena jutros u 9 sati", saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za vanredne situacije, prenijela je agencija AFP.

U blizini nuklearne elektrane Černobilj, koja se nalazi na oko 100 kilometara od prestonice Kijeva, izmjeren je nešto povišen nivo radijacije.

Požar se nakon izbijanja u utorak popodne ubrzo proširio na samo 20 kilometara od nekadašnje nuklearke, ali su zvaničnici uvjerili javnost da nema opasnosti po postrojenje. Vatrogasci su za samo jedan dan uspjeli da stave požar pod kontrolu.

Područje oko nuklearke Černobilj je evakuisan nakon eksplozije iz 1986. godine, a posljednji reaktor je ugašen 2000. godine.

Ukrajinski zvaničnici nisu objavili puno detalja o mogućim uzrocima požara, ali je ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov rekao da se ne isključuje mogućnost da je požar podmetnut.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније