Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 04. 2015. 17:58 >> 17:52
1

ROĐENDANSKI INTERVJU

Danska kraljica: Reći doseljenicima šta očekujemo

Danska kraljica Margreta Druga (Margrethe) izjavila je, u svom rođendanskom intervujuu za današnji broj danskog dnevnog lista "Berlingske", da je Danska "tradicionalna zajednica, koja rado prihvata ljude u nevolji, ali i koja očekuje da oni shvate gdje su došli".

U tonu iznenađujućem za mnoge političke analitičare, jer se kraljica po pravilu ne bavi dnevnopolitičkim temama, ona je jasno poručila da u Danskoj ima mjesta za one koji su prinuđeni da napuste svoju zemlju, ali i da Danska "treba da kazze ssta occekuje od njih".

"Za njih ima mjesta, ali oni dolaze u naše društvo i zato ne mogu da očekuju da njihovi stari društveni modeli mogu tek tako da se prenesu ovdje, u našu zemlju", kazala je, između ostalog, Margreta Druga i podsjetila da "jedno mjesto na zemljskoj kugli nije isto kao drugo".

Dio danske javnosti je nedavno ustalasala i kampanja danske premijerke Hele Torning SSmit, koja je sa plakata Socijaldemokratske stranke na čijem je čelu, nedvosmisleno poručila: "Oštra pravila za dobijanje azila i više zahtjeva za doseljenike" i "Ako dođeš u Dansku, moraš da radiš".

(Beta)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније