Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 04. 2013. 17:23 >> 17:26

NOVA OSUDA

Države G8 osudile Sjevernu Koreju

Ministri vanjskih poslova zemalja članica grupe G8 "najstrože" su osudile nuklearni program i program balističkih raketa Sjeverne Koreje.

Ministri su, u saopštenju, takođe izrazili "duboku zabrinutost" zbog sukoba u Siriji i rekli su da će održati ono što su nazvali istorijskim obećanjem, don ijeti  Dekaraciju za sprječavanje seksualnog nasilja u ratnim zonama.

U Grupi osam zemalja nalaze se SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija, Japan, Kanada i Rusija.

Japan je tražio solidarnost po pitanju odnosa sa Sjevernom Korejom. Sjeverna Koreja prijeti ratom Južnoj Koreji, Japanu i SAD-a.

Ministri su, na sastanku G8, obećali da će raditi na okončanju seksualnog nasilja u sukobima u Siriji i pozvali su na poduzimanje hitne akcije "sveobuhvatne kulture nekažnjavanja" u zonama konflikta.

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Wiliam Hejg rekao je da je pitanje seksualnog nasilja u zonama konflikta "moj lični prioritet" tokom sastanka G8.

Uz Haga Deklaraciju je ne pres konferenciji u Londonu predstavila i glumica ambasador UN za izbjeglice Anđelina Džoli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније