Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 04. 2013. 09:41 >> 10:31
2

NA IVICI RATA

S.Koreja: Lanseri podignuti, rakete gledaju u nebo

Zvaničnici Japana su objavili da su lanseri raketa u S.Koreji promijenili položaj, i da su rampe sa raketama podignute. SAD su sinoć poslale najsavremenije vazduhoplove na Korejsko poluostrvo, objavivši da su spremni da dejstvuju na svaki uznemirujući potez S.Koreje. Sjeverna Koreja od jutros slavi državne aprilske praznike i godišnjicu dolaska na vlast Kim Jong Una.

Među „stelt“ avionima SAD su i F-22, lovac pete generacije, kao i bombarderi B-2, koji mogu nositi nuklearno oružje. Dio borbenih jedinica J.Koreje je u stepenu najviše pripravnosti, među kojima i  tri ratna broda-razarača, izviđački avion za rano upozoravanje i kopneni radarski sistem.

Navodno, S.Koreja priprema testiranje projektil tipa „musudan“,  koja nosi ime po selu na sjeveru u kome se nalaze lanseri. Ta raketa ima domet od 3 500 km i ,prema riječima stručnjaka, može pogoditi vojne baze SAD u Japanu i Guamu.

Pjongjang je upozorio strance da napuste J.Koreju, prijeteći nuklearnim ratom. Međutim, trenutno je u S.Koreji slavlje, kao uvod u najveći državni praznik, 15 april april - rođendan osnivača Sjeverne Koreje Kim Il Sunga, rodonačelnika komunističkog režima.


Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније