Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 03. 2015. 21:50 >> 21:53
6

LONDON POZIVA

Rusija da vrati Krim Ukrajini

Šef britanske diplomatije Filip Hamond izjavio je da London neće priznati pripajanje Krima Rusiji. Na to je Rusija odgovorila da će svaki poziv da se Krim vrati Ukrajini smatrati narušavenjem teritorijalnog integriteta Rusije.

"Nelegalna aneksija Krima koju je izvršila Rusija prije godinu predstavljala je flagrantno kršenje međunarodnog prava. To je pokazalo potpuno nepoštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, i ja to najoštrije osuđujem", poručio je Hamond.

Kako je prenio Sputnjik, Hamond je u saopštenju naglasio "da Rusija mora da Krim vrati Ukrajini". Franc Klincevič, zamjenik šefa poslaničke grupe stranke Ujedinjena partija Rusije u ruskom parlamentu, osudio je Hamondovu izjavu. 

"Naš odgovor će biti jasan. Od marta 2014. Krim je dio ruske teritorije. U tom smislu, nema razlike između Krima i, na primer, poluostrva Kamčatka. Zbog toga, svaki poziv na vraćanje Krima Ukrajini mi smatramo kršenjem teritorijalnog integriteta Rusije", rekao je Klincevič. 

Drugi poslanik Aleksej Puškov je, reagujući na Hamondovu izjavu, rekao da Krim ima više prava da bude dio Rusije nego što Foklandska ostrva imaju pravo da budu u sastavu Velike Britanije, prenosi Sputnjik.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније