Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 04. 2013. 22:01 >> 22:01

ISTANBUL

Turska: Policija rastjerivala demonstrante

Turska policija upotrijebila je vodene topove i "biber sprej" kako bi rastjerala nekoliko hiljada demonstranata okupljenih isred sudnice u Istanbulu kako bi iskazali solidarnost sa optuženima za planiranje puča kojim bi bila zbačena vlada premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

Kako prenose agencije, veliki broj demonstranata pokušao je da probije barikadu podignutu oko sudnice u predgrađu Istanbula, uzvikujući antivladine parole.

U sudnici su optuženi davali svoje posljednje izjave pošto se proces bliži kraju.

Analitičari navode da se 64 optužena, među kojima su novinari, političari i penzionisani generali, suočavaju sa doživotnom robijom zbog učešća u organizaciji "Ergenekon", koja je navodno planirala 2003. godine unošenje haosa u društvo čime bi bio izazvan vojni puč.

Kritičari optužuju da je suđenje zasnovano na slabim dokazima i da vlada želi da se obračuna sa neistomišljenicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније