Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 02. 2015. 08:31   >>  08:26 2

SVI NA OKUPU

Ukrajina glavna tema Minhenske konferencije

Krvavi sukob u Ukrajini i odnosi Rusije sa Zapadom dominiraće ovogodišnjom konferencijom o bezbjednosti koja se održava u Minhenu od petka do nedjelje uz učestvovanje brojnih političkih i vojnih čelnika iz svijeta.

 

 

 

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, njemačka kancelarka Angela Merkel, američki potpredsjednik Džo Bajden i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov potvrdili su dolazak na skup, rekli su organizatori.

Merkel, Bajden i Lavrov trebalo bi da govore na konferenciji u subotu, dok će Porošenko učestvovati u predsjedničkoj debati o evropskoj bezbjednosti s predsjednicima Litvanije, Finske i Bugarske.

U nedjelju će njemački ministar vanjskih poslova Frank-Valter Štajnmajer imati raspravu s američkim državnim sekretarom Džnom Kerijem i visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku i bezbjednost Federikom Mogerini.

Tokom trodnevne konferencije takođe će se održati paneli o Iraku, ratu protiv terorizma i pacifičkoj geopolitici. Međutim, s obzirom na program i govornike jasno je da će skupom dominirati ukrajinska kriza i odnosi Rusije i Zapada. To i nije iznenađenje kada se uzme u obzir da se ovaj skup u Bavarskoj održava u vrijeme neuspjelih mirovnih pregovora, eskalacije sukoba i američke rasprave o snabdijevanju Ukrajine oružjem.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније