Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 01. 2015. 10:08   >>  10:03

BOJKOTOVATI OKUPATORA

Litvancima dijeljena brošura za slučaj rata

Ministarstvo odbrane Litvanije distribuiralo je danas u školama brošure sa savjetima građanima kako da reaguju u slučaju izbijanja rata.

 

 

 

"Pošto je Rusija napala Ukrajinu, Litvanci su počeli da se pitaju šta da rade ukoliko ih zadesi slična situacija", izjavio je ministar odbrane Juozas Olekas.

U brošuri se ne pominje direktno Rusija kao agresor, ali je Olekas rekao da je priručnik napisan zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.

U brošuri se građanima savjetuje da u slučaju okupacije zemlje stupe u štrajk i da namjerno loše rade.

Oko 2.000 primjeraka danas je podijeljeno đacima u srednjim školama, a dodatna izdanja biće distribuirana studentima i bibliotekama.

Brošura na 98 strana savjetuje ljude i kako da postupaju u slučaju prirodnih katastrofa, velikih nesreća i terorističkih napada.

federalna.ba

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније