Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija ]

28. 01. 2015. 18:55 >> 18:50

NESTALI AVION MH370

Malezija će objaviti periodični izvještaj

Prošlo je više od deset mjeseci od nestanka malezijskog aviona i malezijske vlasti su uskoro najavile izvještaj u kojem će biti navedeni zaključci koji proizilaze iz dosadašnjih istraživanja.

Zamjenik ministra saobraćaja Malezije Abdul Aziz Kapraki, na današnjoj konferenciji za novinare, kazao je da će 7. marta objaviti periodični izvještaj. Datum je simboličan, obzirom da će izvještaj biti objavljen dan ranije od godišnjice nestanka aviona, s kojim je nestalo i 239 osoba.

Kapraki nije otkrio više detalja o izvještaju, osim što je rekao da će u njemu biti zaključci tehničkih istraga i međunarodnih istraživača iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Francuske i Australije, kao i proizvođača aviona "Boeing".

"Ne mogu otkrivati detalje periodičnog izvještaja, ali to će biti o istrazi koja je sprovedena do sada. Nijesmo donijeli nikakav zaključak o statusu aviona, jer se potraga i dalje nastavlja", rekao je on.

Anonimni izvor blizak Ministarstvu je, u izjavi za AA, kazao da će se izvještaj fokusirati na legalni status leta i da li će to Malezija proglasiti izgubljenim.

Dok god se let službeno ne proglasi izgubljenim, porodice članova posade i putnika ne mogu dobiti finalnu kompenzaciju, naveo je izvor.

"Boeing 777" izgubio je kontakt sa vazdušnom kontrolom sat vremena nakon što je poletio s Međunarodnog aerodroma Kuala Lumpur. Prema izvještajima sa satelita, stručnjaci procjenjuju da je avion odstupio od predviđenog leta i srušio se u južnom dijelu Indijskog okeana. 

Uprkos ogromnom međunarodnom trudu da se pronađe, do sada nije pronađen nijedan trag aviona.

Kriza u "Malaysia Airlines" pogoršana je 17. juna, kada je njihov avion srušen u vazdušnom prostoru Ukrajine. Tada je poginulo 298 putnika, zajedno s članovima posade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније