Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 01. 2015. 12:54   >>  12:49

SNIJEŽNA MEĆAVA

Metar snijega u Bostonu, dvije žrtve

Sniježna mećava pogodila je Boston i regiju Sjeverna Engleska, a najmanje dvije osobe su izgubile život u nevremenu.

Najveće padavine zabilježene su u Lunenburgu, u državi Masačusets, gdje je napadalo 91.4 centimetra snijega i u Oburnu sa 88.9 centimetara sniježnog prekrivača, saopštila je američka Nacionalna meteorološka služba.

Oko 45.000 potrošača širom Nove Engleske ostalo je bez struje, saopštile su lokalne elektrokompanije.

U nevremenu je najmanje dvoje ljudi izgubilo život, u Trambulu u Konektikatu 80. godišnjak preminuo je u utorak dok je lopatom čistio snijeg i u okrugu Safolk, u predgrađu Njujorka poginuo je tinejdžer u ponedjeljak uveče kada je udario u banderu dok se sankao na gumi.

Guverner Masačusetsa Čarli Bejker rekao je da je na nekim područjima te države napadalo i do dva metra snijega.

Guverner je apelovao na žitelje Masačusetsa da se ako je ikako moguće klone i dalje puteva.

Željeznički, autobuski i podzemni saobraćaj u Bostonu i okolini danas je planirano da se uobičajeno odvija, jedino su predviđena neka odlaganja u jutarnjim satima.

Njujork, Nju Džersi i Konektikat su ipak izbjegli najgoru oluju, uprkos strašnim prognozama meteorologa i zvaničnika.

Zabrana putovanja u tim državama je ukinuta, prenijela je britanska agencija.

BBC prenosi da je američka Nacionalna meteorološka služba priznala da je napravila grešku, prognozirajući "potencijalno istorijsku mećavu."

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio branio je svoja preterana upozorenja na nezapamćeno nevrijeme, istakavši da je to radio zbog tada takvih dostupnih informacija.

Upozorenje na mećavu ostalo je na snazi duž obale od Long Ajlenda do Mejna, prenio je BBC.

Više od 4.700 letova je u SAD otkazano u utorak, pokazuju podaci sajta "Flajtaver" od kojih je više od 80 odsto sa aerodroma u Njujorku, Filadelfiji i Bostonu, prenijela je agencija Rojters.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније