Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 04. 2013. 22:13 >> 22:19

KRISTIN LAGARD

MMF će Kipru pomoći sa milijardu eura

Međunarodni monetarni fond izdvojiće milijardu eura tokom tri godine za paket pomoći Kipru, saopštila je izvršna direktorica Kristin Lagard. Dodala je da očekuje da će odbor MMF-a odobriti ta sredstva početkom maja.

Tim MMF-a postigao je na stručnom nivou dogovor sa kiparskim vlastima o ekonomskom programu koji će uz MMF podržati i EU i Evropska centralna banka, rekla je Lagard. Kombinovani finansijski paket od ukupno 10 milijardi eura osmišljen je da bi se pomoglo Kipru da pokrije finansijske potrebe, uključujući obaveze servisiranja duga, i da istovremeno sprovodi mjere nužne za obnovu zdravlja ekonomije i za vraćanje na tržište kapitala, rekla je čelnica MMF-a.

Kipar mora do 2018., umjesto 2016. kako je prvobitno bilo predviđeno, da ostvari ciljeve koje od njega traže međunarodni povjerioci u zamjenu za pomoć od deset milijardi eura, objavila je kiparska vlada. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније