Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 01. 2015. 08:22 >> 08:17

SVE BRUTALNIJI

SB osudio napade Boko Harama

Savjet bezbjednosti UN najoštrije je osudio nedavnu eskalaciju napada koje vrši nigerijska ekstremistička organizacija Boko Haram.

 

 

SB UN je izrazio veliku zabrinutost da to ugrožava mir i stabilnost u centralnoj i zapadnoj Africi.

Saopštenje usvojeno u ponedjeljak bila je prva formalna reakcija na napade Boko Harama koji su postali još brutalniji nego ranije. 

Savjet bezbjednosti UN je uputio zahtjev da Boko Haram odmah prekine sva neprijateljska dejstva i demobilizuje se, kao i da odmah oslobodi sve otete osobe, uključujući 276 učenica koje je ova organizacija prošle godine u aprilu otela iz jedne škole, prenosi AP. 

Neki postupci Boko Harama "mogli bi biti u kategoriji zločina protiv čovječnosti", ukazao je Savjet bezbjednosti UN. 

(B92)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније