Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 01. 2015. 12:01   >>  11:57

BORBA S PLAMENOM

Australija: Izgorjelo 12 kuća

U požaru koji se porširio s niskog rastinja u Južnoj Australiji, izgorjelo je 12 kuća, još 20 je ugroženo, rekao je premijer te države Džej Voterhil.

 

"Oblasti će biti otvorene nakon što se steknu bezbjednosni uslovi za to, ali još postoje ozbiljne opasnosti od pada nagorjelih stabala i bandera", izjavio je Voterhil, kako prenosi dnevnik "Sidnej herald".

U borbi s plamenom stihijom povrijeđena su 22 vatrogasca, a jedan kamion je uništen.

Prema pisanju lista, 22 vatrogasca su povređena, a jedan kamion je uništen tokom operacije lokalizovanja požara. U gašenju požara učestvuje preko 400 vatrogasaca, 80 kamiona i 14 specijalizovanih helikoptera i aviona.

U Australiji požari nijesu rijetkost, a trenutno je zbog njih vanredna situacija proglašena u mjestima Hejstings, Bitern i Krib point.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније