Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 12. 2014. 11:26 >> 11:23

DA NAPUŠTE KAMP

HK: Demonstrantima rok do četvrtka

Demonstranti u Hongkongu imaju rok do četvrtka ujutro da napuste protestni kamp, prije nego što vlasti krenu u raščišćavanje.

 

 

Sud je naložio da se iz dijela grada Admiralti, gdje se nalazi glavni kamp demonstranata, raščiste barikade, šatori i drugi predmeti koji blokiraju saobraćaj, prenijela je agencija AP.

Advokat kompanije za autobuski saobraćaj koja je podnijela sudu zahtjev za raščišćavanje Pol Tse je najavio da će radnici krenuti da uklanjaju barikade u četvrtak u 9 sati izjutra. 

"Želio bih javno da apelujem na studente da se sklone sa te lokacije, dok još ima dovoljno vremena", rekao je Tse novinarima, dodajući da će kompanija dati demonstrantima dovoljno vremena da spakuju svoje stvari i napuste mjesto protesta. 

List "Saut Čajna Morning Post" je objavio da će u raščišćavanju mjesta protesta učestvovati oko 3.000 policajaca. 

Studenti u Hongkongu protestuju već 73 dana, tražeći veću demokratiju u tom gradu. U početku se na ulicama Hongkonga okupljalo i po 200.000 ljudi, ali je taj broj značajno pao pa se sada u kampu u dijelu grada Admiralti, u blizini gradske vijećnice, nalazi tek nekoliko desetina ljudi.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније