Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

07. 12. 2014. 20:23 >> 20:20
1

POROŠENKO PORUČIO

Ukrajina spremna za decentralizaciju

Kijev je spreman da počne proces decentralizacije vlasti u zemlji, izjavio je danas ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.

"Mi smo spremni da počnemo proces decentralizacije vlasti", kazao je on povodom ukrajinskog Dana lokalne samouprave, prenosi RSE.

"Danas lokalne zajednice žele da žive na drugačiji način i da imaju više kompetencija", dodao je Porošenko.

zaključio je da je neophodnost takvih promjena postala očigledna u momentu kada se bliže lokalni izbori.

Kako prenosi Itar-Tass, Porošenko je istakao da predstavnici koje budu izabrale lokalne zajednice moraju biti spremni da pored širokih ovlašćenja prihvate i veću odgovornost za razvoj svojih teritorija.

Dan lokalne samouprave u Ukrajini se obilježava od 2000. godine, kako bi se naglasio značaj tog pitanja u razvoju demokratije i konsolidaciji državnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније